BiH

VSTS BiH - Odbijena disciplinska tužba protiv Dalide Burzić

VSTS BiH - Odbijena disciplinska tužba protiv Dalide Burzić
Foto: Fena | VSTS BiH - Odbijena disciplinska tužba protiv Dalide Burzić
Fena

SARAJEVO - Odlukom Prvostepene disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) od 12. februara, disciplinska tužba protiv glavne tužiteljke Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić je odbijena.

U svom obrazloženju Komisija smatra da tužena, radnjama koje su joj disciplinskom tužbom stavljene na teret u ovom disciplinskom postupku, nije prekoračila granice dopuštene slobode izražavanja nosilaca pravosudnih funkcija, kojima bi počinila disciplinske prekršaje iz člana 57. tačka 22. i 23. Zakona o VSTS-u BiH, a u vezi sa odredbama člana 4.1. Kodeksa tužilačke etike, saopćeno je iz VSTS-a.

Odluka Prvostepene disciplinske komisije VSTS-a BiH nije konačna i protiv te odluke može se izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji VSTS-a BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 3

Sale

Kadija te tuži, kadija ti sudi. Pa neće valjda ova anti-dejtonska i nepotrebna institucija (tzv. VSTS) da seče granu na kojoj sedi i smenjuje Bakirove sudije. Pa njih je Bakir i postavio da nezakonito i protivustavno troše pare poreskih obveznika na svoje debele plate i privilegije. Ukidati, i to hitno, ako se iako može. Po ustavu je sudstvo ionako u nadležnosti država članica (FBiH i RS).

beha, mala zemlja za veliku nuždu

ja kakva je ova balinkura ista I. T. vanzemaljac

ManjacaSlavna

vrana vrani oči na vadi Dalila je u SDA , oni nisu kao NVO PzDa koja je bila u stanju da pojede svu RS , šerijatski sud čuva Dalilu i SDA , ustvari to je sve jedno te isto

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije