BiH

Večernjakov pečat 2023: Marfi, Šmit i Zatler ličnosti godine u BiH (FOTO/VIDEO)

Večernjakov pečat 2023: Marfi, Šmit i Zatler ličnosti godine u BiH (FOTO/VIDEO)
Foto: Večernji list | Večernjakov pečat 2023: Marfi, Šmit i Zatler ličnosti godine u BiH

MOSTAR - Ličnosti godine Večernjakovog pečata za 2023. godinu su "Evroatlanski lobisti za BiH": Američki ambasador u BiH Majkl Marfi, visoki predstavnik u BiH kojeg RS ne priznaje Kristijan Šmit i posebni izaslanik Evropske unije u BiH Johan Zatler.

Dobitnicima ih je proglasio i nagrade im uručio direktor i glavni urednik "Večernjeg lista" BiH, Jozo Pavković na vrhuncu manifestacije "Večernjakov pečat" emitovane na BHRT-u i HRT-u, te RTV HB.

"U državi u kojoj postoje tri suprotstavljene istine gotovo je nemoguće postići konsenzus oko bilo čega, a osobito oko toga koje su osobe više od drugih udarile pečat na proteklu godinu. Zato smo odlučili u najvažnijim događajima potražiti one koji su obilježili 2022. Svi se slažu kako su 2. listopada i 15. prosinca najvažniji prošlogodišnji dani", istakao je Pavković.

Nagradu su u kategoriji "Politika" dobili su potpredsjednici Republike Srpske Ćamil Duraković i Davor Pranjić.

Za privrednika godine proglašen je biznismen iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović.

U obrazloženju stoji da ovaj "biznismen, bankar i dobrotvor, zapošljava više od 2.500 radnika, ulaže u građevinu, cestogradnju i naftni biznis.

U kategoriji Sport nagradu je dobio napadač "Zrinjskog" i najbolji strijelac Premijer lige Nemanja Bilbija, rođeni Banjalučanin.

Foto: Večernji list
Foto: Večernji list

Na 22. Večernjakovom pečatu koji je održan pod motom "Pečat za mir" dodijeljene su i nagrade u brojnim drugim kategorijama.

Skulptura u obliku maslinove grančice našla se u rukama humanitaraca, privrednika, sportista, diplomata...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije