BiH

Vidaković: Nikšić ne može i nikada neće moći odlučivati o institucijama Srpske

Vidaković: Nikšić ne može i nikada neće moći odlučivati o institucijama Srpske
Foto: N.N. | Vidaković: Nikšić ne može i nikada neće moći odlučivati o institucijama Srpske

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković rekao je Srni da je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić današnjom izjavom da "svaka policija protiv koje se digne narod i treba da bude ukinuta" samo dokazao da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio u pravu kada je rekao da je Nikšićev cilj aktuelizacija reforme policije, odnosno ukidanje Policije Republike Srpske.

"O Policiji Republike Srpske će odlučivati građani Republike Srpske, koji nikada neće dozvoliti da naša Policija bude ukinuta, jer je samo ona garant da možemo živjeti bezbjedno i slobodno u BiH. Tamo gdje Nikšić živi neka ukida šta god hoće, a o institucijama Republike Srpske, uključujući i njenu Policiju, ne može i nikada neće moći odlučivati", poručio je Vidaković.

On je dodao i da u svim slobodnim i demokratskim zemljama građani imaju mogućnost da iznesu neslaganje sa određenim tvrdnjama koje iznesu predstavnici državnih organa, što se dešava i u Njemačkoj, Francuskoj, ili SAD, ali i u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH.

"Očigledno je da Nermin Nikšić i SDP, kao i druge stranke iz Sarajeva, svaku situaciju u Republici Srpskoj žele da iskoriste za njeno slabljenje, i na kraju, njen nestanak. Ono što im mi iz SNSD-a želimo otvoreno poručiti jeste da se uzalud nadaju i da će Srpska svakim danom biti samo jača", zaključio je Vidaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije