BiH

Vidović: Zatvorićemo skupštinski restoran ako ne izdaju fiskalne račune

Vidović: Zatvorićemo skupštinski restoran ako ne izdaju fiskalne račune
Foto: N.N. | Vidović: Zatvorićemo skupštinski restoran ako ne izdaju fiskalne račune

BANJALUKA – Ako se ispostavi da restoran Narodne skupštine RS ne izdaje fiskalne račune, biće zatvoren, rekla je Zora Vidović, ministar finansija RS.

Naime, na skupštinskoj raspravi o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi poslanici opozicije su optužili Vladu da njihov restoran u okviru NS RS ne izdaje fiskalne račune, na šta su poslanici vladajuće koalicije istakli da to nije tačno.

Vidovićeva je, reagujući na ovu raspravu, rekla da je prošle godine zatvoreno 517 objekata zbog neizdavanja fiskalnih računa, i da su neki od vlasnika tih objekata bliski politici ili uticajni biznismeni.

"Svako ko ne izdaje fiskalne račune biće zatvoren. Ja sam juče ručala u restoranu NS RS i dobila sam fiskalni račun. Možda sam ja dobila zato što sam to ja, ali ako ne izdaju fiskalne račune biće zatvoren restoran", rekla je Vidovićeva.

Iako je u toku rasprava o lokalnoj samoupravi, narodni poslanici najviše vremena provode u raspravama o drugim temama. Tako je, naprimjer, Dušica Savić, poslanica SNSD-a, jednog poslaniak opozicije optužila da je u skupštinu juče pokušao prošvercovati lisice za neki performans, a Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a, je jednog poslanika optužio da reketira biznismene u Hercegovini kako ih ne bi prozivao tokom skupštinskih rasprava.

Sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske prisustvuje i Radovan Višković, premijer RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije