BiH

Vilić: Vrlo brzo na tragu rješenja obezbjeđenja članova Predsjedništva

Vilić: Vrlo brzo na tragu rješenja obezbjeđenja članova Predsjedništva
Foto: Arhiva | Vilić: Vrlo brzo na tragu rješenja obezbjeđenja članova Predsjedništva

SARAJEVO - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je danas da će Direkcija "vrlo brzo biti na tragu rješenja obezbjeđenja članova Predsjedništva BiH".

Vilić je istakao da je MUP Republike Srpske odmah rekao da ne želi da potpiše Sporazum o korištenju sistema radio-veze između policijskih agencija i da je to u redu.

"Jednog dana kada shvate koja je korist od toga možda promijene mišljenje", izjavio je Vilić tokom tradicionalnog događaja "Kafa i druženje sa novinarima".

Prema njegovim riječima, ostavljena je mogućnost onima koji nisu potpisali sporazum, a prije toga su dali saglasnost, da to učine.

"Danas i sutra kontaktiraćemo komesare da pristupe potpisivanju, s obzirom da su ranije dali saglasnost", naveo je Vilić.

On je ukazao da je saradnja sa policijskim agencijama u BiH više nego zadovoljavajuća.

Vilić je saopštio da je nedavno završena procedura prijema 50 novih kadeta.

Prema njegovim riječima, 2018. godina je, kada je riječ o Direkciji, bila "vrlo izazovna, sa određenim rezultatima i vrlo pozitivna".

"Na mnogim poljima ostvareni su određeni pomaci, rezultati i možemo da kažemo da smo više nego zadovoljni 2018. godinom. Nadati se da imamo kontitnuitet i za 2019. godinu", rekao je Vilić.

Prema njegovim riječima, Direkcija je u proteklom periodu realizovala veliki broj aktivnosti koje proizilaze iz njene zakonske nadležnosti, a pri tom usmjerene na izgradnju kapaciteta Direkcije i unapređenja saradnje sa domaćim i međunarodnim partnerima.

"Tokom realizacije poslova i zadataka iz svoje nadležnosti Direkcija je djelovala u duhu transparentnosti i otvorenosti ka građanima i javnosti, te na taj način ostvarivala dobru i profesionalnu komunikaciju i saradnju sa predstavnicima medija", naglasio je Vilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije