BiH

Pratite nas na Google news

Više Bošnjaka zainteresovano za mjesto načelnika Srebrenice

Više Bošnjaka zainteresovano za mjesto načelnika Srebrenice
Foto: N.N. | Više Bošnjaka zainteresovano za mjesto načelnika Srebrenice
Srna

SREBRENICA - Više Bošnjaka zainteresovano je za mjesto načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima u oktobru iako su u avgustu prošle godine dogovorili da predlože zajedničkog kandidata.

Predstavnici šest bošnjačkih stranaka potpisalo je prošle sedmice "Deklaraciju za bolju budućnost Srebrenice", ali još nisu usaglasili ko će biti zajednički načelnički kandidat.

Kandidaturu su ranije nezvanično najavljivali bivši načelnici ove opštine Abdurahman Malkić i Ćamil Duraković, kao i aktuelni zamjenik načelnika opštine Hamdija Fejzić, a pominje se i ime Sadika Ahmetovića kao mogućeg kandidata za načelnika opštine.

Duraković i Fejzić trenutno nisu članovi nijedne partije, ali imaju veliku podršku među Bošnjacima.

Najavljeno je da će najveća bošnjačka partija - SDA iduće sedmice saopštiti ime kandidata, a, prema nezvaničnim informacijama, to će biti delegat u Vijeću naroda Narodne skupštine Republike Srpske Alija Tabaković, koji je nedavno imenovan za predsjednika srebreničke SDA.

Sve bošnjačke stranke u ovom mjestu imaju zajednički stav da neće dozvoliti da im stranačke centrale iz Sarajeva nametnu kandidata koji sa porodicom ne živi u ovoj opštini.

Ćamil Duraković se nada podršci za kandidaturu i upozorava da nije problem zajednički bošnjački kandidat nego kako, osim utvrđenog biračkog spiska, obezbijediti još 1.000 birača da se registruju za izbore u Srebrenici da bi bio izabran Bošnjak za načelnika.

I srpske partije u Srebrenici pregovaraju o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine i još se nisu uspjele usaglasiti ko će to biti.

Kandidaturu je, nezvanično, najavilo nekoliko nezavisnih srpskih kandidata za načelnika opštine. Neki od njih kažu da bi odustali od te namjere ukoliko zajednički srpski kandidat za načelnika ne bude aktuelni načelnik Mladen Grujičić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije