BiH

Višković: Akcioni plan do polovine februara

Višković: Akcioni plan do polovine februara
Foto: N.N. | Višković: Akcioni plan do polovine februara

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras da će akcioni plan za sprovođenje programa ekonomskih reformi do 2023. godine biti sačinjen najkasnije do polovine februara naredne godine.

"Mnoge stvari koje ne pišu u dokumentu biće tretirane akcionim planom", rekao je Višković u Narodnoj skupštini u završnoj riječi o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godina.

On je istakao da je dokument usaglašen sa socijalnim partnerima Vlade Republike Srpske.

"Dokument je rađen na način kako ga rade i ostale zemlje. Kada govorimo o privredi, očekujem da svi privrednici ispunjavaju zakonske obaveze", dodao je Višković.

Prema njegovim riječima, odloženo je poskupljenje struje za realni sektor do kraja juna naredne godine.

Višković je naglasio da je Republika Srpska u programu Kovaks sa još 80 zemalja i da je ispunila obaveze i uplatila novac za 400.000 vakcina protiv virusa korona.

"Dobio sam, kao i svi, informaciju da Federacija BiH nije ispunila obavezu i da je dovedena u pitanje nabavka vakcine. Izgleda da će neuplaćivanjem novca Federacija ugroziti i Republiku Srpsku koja je uplatila novac. Nažalost, to je BiH i okolnosti u kojima radimo i živimo", rekao je Višković.

On je napomenuo da u mjerama ekonomske politike nisu definisana davanja za demobilisane borce, nego u budžetu Srpske, gdje je za ovu kategoriju predviđeno više od 242 miliona KM.

"Dogovorili smo i formiranje zajedničke radne grupe koja će razmatrati pitanja važna za boračke kategorije, a moramo sačiniti i borački registar. Predvidjeli smo i po 10.000 KM za samozapošljavanje boračkih kategorija", rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije