BiH

Višković: Cilj dobijanje što boljeg zakona o socijalnom stanovanju

Višković: Cilj dobijanje što boljeg zakona o socijalnom stanovanju
Foto: N.N. | Višković: Cilj dobijanje što boljeg zakona o socijalnom stanovanju

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je poslanike u Narodnoj skupštini Srpske da daju konstruktivne prijedloge, primjedbe i sugestije na Nacrt zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, obećavši da će Vlada i predlagač uvažiti sve ono što će doprinijeti što boljem završnom tekstu ovog akta.

Višković je rekao da su svi poslanici saglasni da je Srpskoj potreban taj zakon, navodeći da je moguće i da naziv ovog akta bude korigovan.

"Očekujem sugestije i na javnim raspravama o ovom nacrtu zakona, a sve s ciljem da dobijemo što bolje zakonsko rješenje", istakao je Višković tokom poslaničke rasprave u parlamentu o Nacrtu zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić naglasila je da je važno donijeti ovaj zakon jer je pravo na dostojno stanovanje jedno od osnovnih ljudskih prava.

Ona je pozdravila donošenje ovog zakona, navodeći da su takav akt već donijele brojne države u okruženju, te dodala da zakon o socijalnom stanovanju treba da bude usklađen sa Zakonom o socijalnoj zaštiti i drugim republičkim aktima.

Poslanik SNSD-a Denis Šulić rekao da je da prioritet u okviru donošenja ovog zakona treba da budu ljudi koji borave u kolektivnim centrima i beskućnici.

On je dodao da bi sljedeći prioritet trebalo da budu mladi i oni čija su zanimanja deficitarna jer bi i time bili stimulisani da ostanu u Srpskoj.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković dao je podršku zakonu, napominjući da u njegovo daljem kreiranju treba izbjeći brojne nelogičnosti.

On je rekao da u zakonu treba precizno razdvojiti, na primjer, mlade, koji su razvojna snaga Srpske, od potencijalnih korisnika koji su socijalna kategorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije