BiH

Pratite nas na Google news

Višković: Nema govora o privatizaciji "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske"

Višković: Nema govora o privatizaciji "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske"
Foto: N.N. | Višković: Nema govora o privatizaciji "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske"
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao je večeras da nema govora o privatizaciji strateških firmi poput "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske" kako tvrde pojedini opozicioni poslanici.

Tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. godina, Višković je rekao da poslanici treba da se drže dnevnog reda i ne govore stvari iz nečijeg privatnog života, kao i neprovjerene informacije, poput onih o navodno velikim dugovima Srpske.

"Molim da se vratimo raspravi o Programu ekonomskih reformi", rekao je Višković i poručio da poslanici treba da nude amandmane ako žele da kreativno doprinesu i unaprijede program ekonomskih reformi, rađen u skladu sa metodologijom i smjernicama koje je ostavila Evropska komisija.

"Ako su ti amandmani korisni, biće prihvaćeni", naglasio je Višković.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović rekao je da je veliki dio novog Programa ekonomskih reformi Republike Srpske prepisan iz ranijih takvih programa.

On je naveo da realizaciju Programa ekonomskih reformi opterećuju i veliki dugovi koje Srpska ima, te da je jedan od suštinskih problema na tom planu poguban neoliberalni koncept "po kojem se sve privatizuje".

Vukanović je upozorio da bi Srpska u slučaju prodaje "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske" "mogla postati prazna ljuštura".

On je dodao da treba raditi i na zaustavljanju suzbijanju odliva vanserijski talentovanih ljudi kojima država treba da pruži priliku, a ne da ih sistematski guši, o čemu, kako kaže, postoje brojni primjeri.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić najavila je da će ta stranka podnijeti amandman da se ciljevi iz Programa ekonomske politike kvantifikuju

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije