BiH

Višković: Prioritet zdravstveni sektor i efikasna javna preduzeća

Višković: Prioritet zdravstveni sektor i efikasna javna preduzeća
Foto: N.N. | Višković: Prioritet zdravstveni sektor i efikasna javna preduzeća

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je tokom današnjeg razgovora sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Martinom Petrijem da su prioriteti u radu Vlade unapređenje rada zdravstvenog sektora i efikasnosti rada javnih preduzeća.

Vlada Republike Srpske opredijeljena je za dosljedno sprovođenje reformskih procesa, s ciljem unapređenja privrednog i ekonomskog ambijenta, očuvanja fiskalne stabilnosti i poboljšanja standarda života građana Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na sastanku, na kojem je razgovarano o aktuelnim ekonomskim temama u Srpskoj, zajednički je ocijenjena uspješnom dosadašnja saradnja i uvjerenje u realizaciju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.

Poseban osvrt bio je na sprovođenje mjera i aktivnosti predviđenih Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godine, te zajedničkim socioekonomskim reformama za period 2019-2022. godine.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo uspostavljanjem novog saziva Savjeta ministara, čime je omogućen nastavak realizacije reformskih procesa, kao i važnih infrastrukturnih projekata. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije