BiH

Višković: Realni sektor dobio olakšice od gotovo 100 miliona KM

Višković: Realni sektor dobio olakšice od gotovo 100 miliona KM
Foto: N.N. | Višković: Realni sektor dobio olakšice od gotovo 100 miliona KM

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je realni sektor iz republičkog budžeta dobio olakšice od gotovo 100 miliona KM za posljednje nepune dvije godine.

Višković je u Narodnoj skupštini Republike Srpske naglasio da je benefit rada Vlade i u tome da je cijena električne energije u Srpskoj povoljnija nego u Federaciji BiH.

On je istakao da je ponosan na ono što je uradila Vlada Republike Srpske i naglasio da nisu tačni navodi poslanika SDS-a Miladina Stanića da nije učinila ništa.

"Napravite analizu rada Vlade Republike Srpske, pa ćete vidjeti rast plata, penzija, pokrivenosti izvoza uvozom, zaposlenosti, budžeta i proizvodnje, te smanjenje deficita spoljnotrgovinske razmjene. Treba uraditi još i trudiću se da bude urađeno još više jer je to moj zadatak", istakao je Višković.

Prema njegovim riječima, da nije bilo ovih pokazatelja, u Republici Srpskoj ne bi bilo rasta penzija od 3,11 odsto.

Višković je naveo da je budžet Srpske za ovu godinu veći za 160 miliona KM u odnosu na prošlu, te da je rebalans prošlogodišnjeg budžeta pod rukovodstvom Vlade ostvaren u plusu od 60 miliona KM.

On je, tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a, podsjetio na kredite Investiciono-razvojne banke sa stimulativnim stopama koje su koristili mnogi privrednici i građani, te podsticaje za pivrednike na povećanje plata radnika.

Višković je najavio da će krajem februara biti održan okrugli sto "Privreda Republike Srpske i pravci daljeg razvoja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije