BiH

Višković: Riješiti slučaj Dragičević

Višković: Riješiti slučaj Dragičević
Foto: Jelena Đurđević | Višković: Riješiti slučaj Dragičević

BANJALUKA – Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je da žali zbog izgubljenog života Davida Dragičevića, te da od nadležnog tužilaštva očekuje da riješi slučaj.

On je rekao da neće biti dozvoljeno okupljanje grupe Pravda za Davida zbog, kako je rekao, nereda koji su bili na prošlom skupu koji je grupa najavila krajem prošle godine.

Višković je dodao da je Vlada RS spremna da pomogne tužilaštvu, ako im je potrebna pomoć da se slučaj istraži.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva RS, je rekao da je na tužilaštvu da riješi slučaj i da utvrdi sve propuste i eventualnu odgovornost, te je rekao da mu je žao zbog tragedije koja se desila.

Dodik je rekao da je to tragičan događaj koji je sve uznemirio, a da su institucije RS pružile podršku i tužilaštvu i policiji da se to riješi.

"Žao mi je zbog tog događaja, izražavam još jednom saučešće porodici, ali isto tako je definitivno svima jasno da je taj događaj iskorišten da se u njega uvuče značajna politička dimenzija. Činjenica je da je zadnji opozicioni političk skup pred izbore održan u okviru tog pokreta", rekao je on i dodao da je ekshumacija stvar roditelja koji su se odlučili za to.

"Izražavamo žaljenje, treba prestati politizirati stvar. Oni koji nisu nakloni RS jedva čekaju da to iskoriste kao dokaz za nešto. Apelujem i insistiram da tužilaštvo konačno završi svoj posao", rekao je Dodik.

Rekao je da svi koji su zloupotrijebili ili nisu kvalitetno uradili posao, treba da odgovaraju, te da je za to službenoj dužnosti nadležno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije