BiH

Višković: Srpska ima značajne resurse

Višković: Srpska ima značajne resurse
Foto: N.N. | Višković: Srpska ima značajne resurse

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da Srpska raspolaže značajnim resursima i investiocionim potencijalom, te da su mjere, koje Vlada Srpske realizuje u skladu sa Programom ekonomskih reformi, primarno usmjerene na razvoj privrede i realnog sektora.

Višković je u razgovoru sa ambasadorom Katara u BiH Sultanom el Haterom naglasio da su mjere usmjerene i na unapređenje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta, što podrazumijeva i saradnju sa inostranim partnerima i investitorima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sagovornici su ocijenili da postoji obostrana opredijeljenost da se djeluje u pravcu unapređenja saradnje, naročito kada je riječ o stvaranju uslova za realizaciju investicija u oblasti privrede i poljoprivrede.

Ambasador Katara je rekao da postoji interesovanje kompanija i investitora iz njegove zemlje za ulaganja u Republiku Srpsku i BiH, a na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti sporta, kulture i turizma, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije