BiH

Višković: Srpska sve jača i bolja, ekonomski stabilnija

Višković: Srpska sve jača i bolja, ekonomski stabilnija
Foto: Srna | Višković: Srpska sve jača i bolja, ekonomski stabilnija

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Srpska iz godine u godinu sve jača i bolja, ekonomski stabilnija, te da njene institucije i u narednom periodu trebaju učiniti sve da ona ojača ekonomski i da se stvore uslovi za što više investicija i radnih mjesta.

"Moramo pokušati učiniti sve što je do nas da zadržimo naše ljude na ovim prostorima, da Srpska bude poželjna destinacija za život i da se ovdje dolazi, da se živi i radi. Moramo sve učiniti da se poveća nivo investicija, što je Vlada i predvidjela u ovoj godini", istakao je Višković.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini očekuje se milijardu KM investicija vezanih za infrastrukturu i energetske objekte.

On je nakon polaganja vijenca povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci novinarima rekao da se danas, prije svega, odaje počast ljudima koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske.

Republika Srpska sutra slavi 28. rođendan.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstutitivni status.

Položaj i ovlaštenja Republike Srpske potvrđeni su u Dejtonu 1995. godine, kada je ona ustanovljena kao jedan od dva entiteta koji sačinjavaju BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije