BiH

Višković: Suzbiti sivu ekonomiju i smanjiti poreska opterećenja radnika

Višković: Suzbiti sivu ekonomiju i smanjiti poreska opterećenja radnika
Foto: N.N. | Višković: Smanjiti sivu ekonomiju i poreska opterećenja radnika

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se Vlada snažno zalaže za smanjenje poreskih opterećenja na primanja radnika i suzbijanje sive ekonomije, ali prije svega za poštovanje zakona i pravnih normi u svrhu poboljšanja poslovne klime i uređenja privrednog ambijenta.

Višković je, nakon sastanka u Banjaluci sa delegacijom Privredne komore koju je predvodio njen predsjednik Borko Đurić, rekao da je ova organizacija važan partner Vladi u kreiranju rješenja u domaćoj privredi.

Višković je pozvao njene predstavnike da se uključe u izradu Zakona o inspekcijama kako bi svojim prijedlozima doprinijeli povećanju pozitivnih efekata u primjeni tog akta.

Premijer Srpske je na sastanku istakao značaj pravovremenog preduzimanja mjera u cilju očuvanja stabilnosti privredne aktivnosti u Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Sagovornici su razmijenili stavove o privrednim kretanjima u Srpskoj u ovoj godini.

Sastanku su prisustvovali ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar finansija Zora Vidović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije