BiH

Višković: Unaprijediti položaj porodica zarobljenih, poginulih i nestalih

Višković: Unaprijediti položaj porodica zarobljenih, poginulih i nestalih
Foto: N.N. | Višković: Unaprijediti položaj porodica zarobljenih, poginulih i nestalih

BANJALUKA - Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da će i nova vlada nastaviti da na bazi dijaloga, uvažavanja prijedloga i sugestija djeluje u pravcu unapređenja položaja, statusa i prava porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srpske.

Nakon sastanka Viškovića i predstavnika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila ocijenjeno je da je partnerstvo Vlade i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata bazirano na punom uvažavanju, odavanju priznanja i njegovanju sjećanja na sve građane zaslužne za stvaranje Republike.

Na sastanku je naglašeno da se u narednom periodu nastavi sa programima podrške porodicama poginulih boraca i nestalih lica, te zapošljavanja djece poginulih boraca, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović je u okviru konsultacija sa Viškovićem o formiranju nove vlade Srpske zatražio podršku institucija u vezi sa pitanjima traženja nestalih Srba i procesuiranja ratnih zločina.

Višković: Unapređenje prava u skladu sa ekonomskim razvojem

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će nova vlada biti otvorena za saradnju, inicijative i prijedloge organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, te da će u skladu sa ekonomskim razvojem raditi na unapređenju stečenih prava i programima podrške ovoj populaciji.

Na sastanku Viškovića i predstavnika Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Srpske u Banjaluci razgovarano je o budućim planovima i aktivnostima nove vlade, sa osvrtom na unapređenje položaja i prava ratnih vojnih invalida, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s janvošću.

Predstavnici Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida su u okviru konsultacija sa Viškovićem izrazili nadu da će dobra saradnja sa Vladom i resornim ministarstvima biti nastavljena, te da će se zajednički djelovati s ciljem očuvanja interesa Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije