BiH

Višković pojasnio zašto je povučen Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini RS

Višković pojasnio zašto je povučen Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini RS
Foto: Radoš Krstojević | Višković pojasnio zašto je povučen Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini RS

BANJALUKA - U četvrtak smo iz Vlade RS poslali obavještenje gdje tražimo povlačenje Prijedloga zakona o nepokretnoj imovini koja služi za funkcionisanje javne vlasti u Srpskoj zato što je u Republičkoj geodetskog upravi rečeno da imamo vrlo sličan zakon na koji je na neki način stavljena privremena mjera kod Ustavnog suda BiH, poručio je premijer Republike Srpske Radovan Višković odgovarajući na pitanje o povlačenju ovog zakona sa dnevnog reda sjednice.

"Obrazloženje je bilo da ako se pojavi ovaj ili identičan zakon, postavlja se pitanje 'njegovog života' , jer je Ustavni sud odluku o ranijem zakonu donio prije nego što je NSRS  donijela zaključak o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj", pojasnio je Višković.

On je rekao da povlačenje zakona nema nikakve veze sa Miloradom Dodikom i Milošem Lukićem niti bojazni da bi moglo doći do ponavljanja krivičnih djela o nepoštovanju odluka Ustavnog suda BiH.

"Zato smo krenuli u novi postupak i nikakve to nema veze sa Dodikom i Lukićem. Mi ćemo zakon doraditi i na novoj sjednici on će biti tamo", naglasio je Višković.

Predsjednik Vlade RS poručio je da ovo ne znači da će se poštovati odluke Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj.

"Ovo ne znači da prihvatamo odluke Ustavnog suda BiH, a ponavljam da se ovaj zakon se radi iza tog perioda jer je zaključak sad na snazi", naglasio je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije