BiH

Višković predložio sastav nove vlade

Višković predložio sastav nove vlade
Foto: Velibor Tripić | Višković predložio sastav nove vlade
Srna

BANJALUKA - Mandatar Radovan Višković predložio je danas na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci sastav nove vlade Srpske, koju će činiti ministri iz šest političkih partija.

Višković je na drugoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske za ministra finansija predložio Zoru Vidović /SNSD/, za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić /SNSD/, za ministra pravde Antona Kasipovića /SNSD/, a za ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača /SNSD/.

On je za ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske predložio Alena Šeranića /SNSD/, za ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđana Rajčevića /SNSD/, za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića /SNSD/, a za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisa Pašalića /SNSD/.

Višković je za ministra energetike i rudarstva predložio Petra Đokića /SP/, za ministra uprave i lokalne samouprave Lejlu Rešić /DNS/, a za ministra saobraćaja i veza Neđu Trninića /DNS/.

Za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Višković je predložio Duška Milunovića /SP/, za ministra porodice, omladine i sporta Sonju Davidović /SP/, a za ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića /NDP/.

Višković je za ministra prosvjete i kulture predložio Nataliju Trivić /Ujedinjena Srpska/, a za ministra trgovine i turizma Dragicu Kovač /DEMOS/.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

DrMed

Dodik predlozio likove koje gledamo samo 20 godina kako unistavaju privredu RS.

CitalacSaZapada

Mislis Dodik ti rekao da predlozis ove?

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije