BiH

Višković sa Đorđevićem: Potvrđuje se uspješna saradnja Srbije i Srpske

Višković sa Đorđevićem: Potvrđuje se uspješna saradnja Srbije i Srpske
Foto: Vlada RS | Višković sa Đorđevićem: Potvrđuje se uspješna saradnja Srbije i Srpske

BANJALUKA – Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, primio je danas, u svom kabinetu, u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića.

Tokom sastanka, zajednički je ocijenjeno da su odnosi Republike Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou, te da se uspješna saradnja potvrđuje, između ostalog, i kroz realizaciju projekata u oblastima privrede, izgradnje infrastrukture, obrazovanja i kulture.

Na sastanku je razgovarano i o nedavno održanoj zajedničkoj sjednici vlada Republike Srbije i Republike Srpske, te aktivnostima koje se provode na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, a sagovornici su naglasili da je naročito važna dogovorena saradnja na implementaciji infrastrukturnih i energetskih projekata kojom se omogućava dodatno privredno povezivanje Srpske i Srbije.

Višković je ovom prilikom ponovio da su institucije Republike Srpske zahvalne Republici Srbiji na iskrenoj podršci u važnim pitanjima i realizaciji projekata koji su od značaja za unapređenje života građana u opštinama i gradovima širom Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta premijera RS.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije