BiH

Pratite nas na Google news

Višković sa Zatlerom: Opredijeljenost za evropske integracije

Višković sa Zatlerom: Opredijeljenost za evropske integracije
Foto: N.N. | Višković sa Zatlerom: Opredijeljenost za evropske integracije
N.N.

​BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je na sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom opredijeljenost Srpske za evropske integracije, te sagovornika upoznao o Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godine, kreiranom u skladu sa preporukama iz Mišljenja Evropske komisije.

Višković je na sastanku u Banjaluci ponovio da Republika Srpska prva u BiH ispunjava obaveze kada je riječ o evropskim integracijama i naglasio da će nastaviti da aktivno daje doprinos sprovođenju aktivnosti po pitanju opredijeljenosti za evropski put, uvažavajući ustavne nadležnosti u BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano i o reformi javne uprave, instrumentu pretpristupne pomoći /IPA tri/, kao i o aktivnostima po pitanju digitalizacije poslovanja, te predstojećim zajedničkim sastancima i aktivnostima vlada Republike Srpske i Federacije BiH, te Savjeta ministara.

Istaknuto je uvjerenje da će na partnerskim odnosima biti nastavljeni započeti reformski procesi i realizacija projekata značajnih za unapređenje poslovnog ambijenta i poboljšanje standarda svih građana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije