BiH

Vlada KS: Mi smo vlasnici Facebook stranice, a ne britanska Ambasada

Vlada KS: Mi smo vlasnici Facebook stranice, a ne britanska Ambasada
Foto: Screenshot | Vlada KS: Mi smo vlasnici Facebook stranice, a ne britanska Ambasada

SARAJEVO - Iz Vlade Kantona Sarajevo saopšteno je da nije tačna informacija da je Ambasada Velike Britanije vlasnik Facebook stranice Vlade KS.

"Vlasnik Facebook profila je Vlada Kantona Sarajevo. Facebook stranica je pokrenuta u prošlom sazivu ali svakako ostaje kao komunikacijski alat novoformirane Vlade kao i svih budućih. U samom uspostavljanju FB profila te drugih digitalnih kanala Vlada KS je dobila podršku međunarodne zajednice u BiH koja podržava sve napore svih vlada koje idu u pravcu jačanja transparentnosti i dvosmjerne komunikacije s građanima", navodi se.

Iz Vlade KS navode da se izvinjavaju Britanskoj ambasadi zbog neugodnosti koju je ova objava stvorila te se zahvaljuju na pomoći koju je uvijek pružala unapređenju rada administracije u Kantonu Sarajevo i Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u ranijoj objavi Krizni štab Kantona Sarajevo danas je održao sjednicu na kojoj je tražio od predstavnika Vlade KS da informiše javnost putem Facebook stranice kantonalne vlade o novostima u vezi s virusom korona. Službenici Vlade KS odgovorili su da takvo nešto nije moguće, jer je stranica u vlasništvu Ambasade Velike Britanije.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije