BiH

Vlada razriješila dužnosti Dragana Lukača

Vlada razriješila dužnosti Dragana Lukača
Foto: Arhivska fotografija | Vlada razriješila dužnosti Dragana Lukača
N.N.

SARAJEVO - Vlada FBiH, koja danas zasjeda u Sarajevu, razriješila je dužnosti direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača.

On je na ovu poziciju podnio ostavku još 28. januara, a Nezavisni odbor Parlamenta FBiH o tome je obavijestio 8. januara. Ali, Vlada je danima izbjegavala postupiti po aktu Nezavisnog odbora, koji je tražio informaciju šta je preduzeo u vezi s ostavkom Lukača. Ali, on je tek danas razriješen dužnosti.

Lukač je, podsjećamo, ispunio uslove za penziju prije pet godina, a zaključno s krajem 2017. izgubio je i status policijskog službenika. Ali to ga nije ometalo da godinama radi nezakonito i obavlja dužnost čelnika ove policijske agencije.

Njemu je danas, odlukom Vlade, oduzet i čin inspektora.

Vlada je prije dvije sedmice imenovala Ensada Kormana za zamjenika direktora da bi ova policijska institucija normalno funkcionisala jer do imenovanja novog čelnika Korman je ovlašten da upravlja FUP-om.

U toku je konkurs za direktora FUP-a na koji se prijavilo ukupno osam kandidata. Ubrzo bi trebali biti zakazani i intervjui, prema odluci Nezavisnog odbora.

(Avaz)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije