BiH

Vranješ prenio Vulinu podršku srpskog naroda u BiH

Vranješ prenio Vulinu podršku srpskog naroda u BiH
Foto: Tanjug | Vranješ: Srbija stoji iza svih Srba gdje god oni živjeli

BEOGRAD - Ambasador BiH u Republici Srbiji Aleksandar Vranješ razgovarao je u Beogradu sa direktorom Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandrom Vulinom, te mu prenio izraze podrške srpskog naroda u BiH povodom nepravednih i neopravdanih sankcija SAD.

"Podršku direktoru BIA Vulinu sam dao i u lično ime, kao ambasador BiH u Srbiji. Republika Srpska i srpski narod veoma dobro znaju koliko su te sankcije neopravdane i nepravedne, jer mi decenijama trpimo razne oblike pritisaka, sankcija, oduzimanja nadležnosti, kršenja ljudskih prava od SAD, OHR i drugih zapadnih zemalja", rekao je Vranješ.

On je naglasio da Srbi u Republici Srpskoj znaju kroz šta prolazi direktor BIA kome je, kao u srednjem vijeku, politički presuđeno bez suđenja samo zato što je Srbin.

Ambasador BiH u Srbiji zahvalio je direktoru BIA na podršci studentkinjama koje su, samo zato što su iskazale stav suprotan stavovima bošnjačke političke elite, izgubile pravo na obrazovanje u Sarajevu i gotovo linčovane u gradu u koji su došle da studiraju.

"Zahvalan sam direktoru Vulinu na tome što je Valentini Vujičić i Slađani Todić obezbijedio stipendije i mogućnost nastavka školovanja na Akademiji za nacionalnu bezbjednost i time pokazao da Srbija stoji iza svih Srba gđe god oni živjeli i kakve god nepravde trpili", poručio je Vranješ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije