BiH

Pratite nas na Google news

Vulin: Ako je Komšiću stalo do BiH neka poštuje Dejton

Vulin: Ako je Komšiću stalo do BiH neka poštuje Dejton
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije | Vulin: Ako je Komšiću stalo do BiH neka poštuje Dejton
Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da, ako je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću stalo do BiH, neka onda poštuje Dejtonski sporazum.

"Komšić ne kaže šta je problem u savetu predsednika Vučića srpskom članu Predsedništva Miloradu Dodiku da sve radi legalno. Komšić u pozivu na poštovanje zakona vidi ono što niko drugi ne može da vidi, potkopavanje BiH", rekao je Vulin, reagujući na izjavu Komšića u kojoj je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da "podriva BiH".

Vulin u izjavi za javnost ističe da je Vučić jedini lider na Balkanu koji vodi samostalnu politiku i jedini koji vodi politiku čuvanja mira.

"Ako Komšić poštuje ustav BiH onda neka najpre prestane da priča o nezavisnom Kosovu, neka ne daje izjave koje nije usaglasio sa druga dva člana Predsedništva BiH i neka Republiku Srpsku počne da tretira kao deo Dejtonske BiH, a ne genocidnu tvorevinu. Srbija je čuvar Dejtona i njen predsednik može uvek da iznese stav o svemu što krši Dejton ili što destabilizuje BiH, a odluka Ustavnog suda kojom se Republici Srpskoj oduzima zemlja i vlast, baš to čini", naglasio je ministar odbrane.

"Sledeći put, pre nego što Komšić i pomisli da izgovori Vučićevo ime, neka najpre spremi odgovor u kome se kaže ko je pokušao da ga ubije u Srebrenici, i koja su imena nalogodavca i izvršioca pokušaja ubistva Aleksandra Vučića. Dok to ne izgovori, slobodno može da ućuti", zaključio je ministar Vulin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije