BiH

Vulin: Zašto misle da će sačuvati BiH ako unište Republiku Srpsku

Vulin: Zašto misle da će sačuvati BiH ako unište Republiku Srpsku
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Zašto misle da će sačuvati BiH ako unište Republiku Srpsku

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pozvao je da se poštuje Republika Srpska, te dodao da ne zna zašto neki u BiH misle da će, ako unište Srpsku, time sačuvati BiH.

"Pa neće. Poštujte Republiku Srpsku, mi samo to tražimo", rekao je Vulin za TV Pink, te naglasio da jedino Srbija ne zvecka oružjem i ne prijeti nikome.

Vulin je napomenuo da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i suverenitet, za razliku od nekih predstavnika BiH koji ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, a kao primjer je naveo Šefika DŽaferovića i Željka Komšića, koje je nazvao predstavnicima bošnjačkog naroda /u Predsjedništvu BiH/, koji kažu da bi priznali samoproglašeno Kosovo.

On je odbacio optužbe da njegove izjave o "srpskom svijetu" znače najavu promjene granica u regionu, već je ukazao da je za nepovredivost granica na Balkanu, ali da treba početi od Srbije da se ne mijenjaju granice.

"Nemojte da priznate Kosovo, povucite priznanje Kosova, potvrdite da Srbija ima svoj teritorijalni integritet i suverenitet", rekao je Vulin.

On je podsjetio da je Srbija vojno neutralna zemlja i da mora biti spremna da sama sebe zaštiti, ali i sve Srbe gdje god da žive./kraj/vš/mir

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije