BiH

Golićeva i Kasipović potpredsjednici Vlade RS

Golićeva i Kasipović potpredsjednici Vlade RS
Foto: N.N. | Za potpredsjednike Vlade RS predloženi Golićeva i Kasipović

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja za potpredsjednike Vlade Srpske izabrala ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić iz reda bošnjačkog i ministra pravde Antona Kasipovića iz reda hrvatskog naroda.

Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja izabran je narodni poslanik Radovan Vuković umjesto Igora Žunića.

Radovan Vuković izabran je za člana u Administrativnoj komisiji, a Mirela Kajkut Zeljković za člana Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje.

Dalibor Stević izabran je za zamjenika predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje i člana Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku.

Željko Todorović izabran je za spoljnog člana Odbora za ustavna pitanja, Ranko Karapetrović za spoljnog člana Odbora za lokalnu samoupravu, a Miladin Dragičević, Natalija Trivić i Tanja Tuleković za spoljne članove Odbora za Donju Gradinu.

Borislav Radić je, na lični zahtjev, razriješen dužnosti člana Nezavisnog odbora.

Za dva spoljna člana Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine izabrani su Nedeljko Mitrović i Milomir Savčić.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad druge redovne sjednice.

On je najavio da će treća redovna sjednica početi sutra u 10.00 časova.

Poslanici Narodne skupštine će na toj sjednici razmatrati Prijedlog Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2019. godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju - po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o gradu Gradiška. Kao prva tačka predložena su poslanička pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije