BiH

Zadržati institucionalnu i fiskalnu stabilnost

Zadržati institucionalnu i fiskalnu stabilnost
Foto: Srna | Zadržati institucionalnu i fiskalnu stabilnost

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je uvjerenje da će Srpska nastaviti da bilježi pozitivne ekonomske pokazatelje i da će zadržati institucionalnu, fiskalnu i budžetsku stabilnost, kao preduslov za uspješan nastavak reformskih mjera usmjerenih na stvaranje povoljnog ekonomskog okruženja i otvaranje novih radnih mjesta.

Cvijanovićeva je danas, u razgovoru sa ambasadorom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom, ponovila da proces pridruživanja EU zahtijeva posvećenost i koordinaciju svih nivoa vlasti u BiH, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti.

Tokom sastanka, na kojem su razmijenjena mišljenja o aktuelnim temama u procesu evropskih integracija u BiH, naglašena je opredijeljenost institucija Srpske da daju aktivan doprinos u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Ambasador Švedske je čestitao Cvijanovićevoj uspjeh na proteklim opštim izborima i poželio joj uspjeh na odgovornom položaju na čelu Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano i o razvojnim programima koje realizuje Vlada Srpske s ciljem podsticanja održivog i kontinuiranog privrednog rasta, o programima koji se u BiH realizuju uz podršku Ambasade Švedske, kao i o drugim aktuelnim društvenim i političkim temama u BiH i regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije