BiH

Zajednička komisija bez saglasnosti o Zakonu o nepokretnoj imovini

Zajednička komisija bez saglasnosti o Zakonu o nepokretnoj imovini
Foto: N.N. | Zajednička komisija bez saglasnosti o Zakonu o nepokretnoj imovini

BANJALUKA - Zajednička komisija Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata danas, na prvoj sjednici, nije postigla saglasnost o Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti koji je upućen Vijeću za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske na odlučivanje.

Na početku prve sjednice Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda, Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine, koji je predsjedavao sjednicom, upoznao je članove Komisije sa radom i ovlaštenjima rada ovog zajedničkog tijela.

Srebrenka Golić, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske, rekla je da su klubovi Vijeća naroda razmatrali Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, te da je jedna trećina delegata u Klubu Bošnjaka, koji je pokrenuo mahanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, smatrala da nema povrede, dok je pet delegata ili dvije trećine smatralo da je povređen vitalni interes bošnjačkog naroda zbog čega se ovaj zakon našao na usaglašavanju na Zajedničkoj komisiji.

Kako je saopšteno iz NSRS, Golićeva je naglasila da lično smatra da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa, kao što su se izjasnili i ostali klubovi u Vijeću naroda.

Predstavnik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Dževad Mahumutović rekao je da Klub Bošnjaka ostaje prvi zahtjevu za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, kako se već izjasnio 4. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije