BiH

Zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske sredinom februara

Zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske sredinom februara
Foto: N.N. | Zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske sredinom februara

BANJALUKA, BEOGRAD - Polovinom februara trebala bi biti održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

O kojim sve oblicima saradnje i projektima bi trebalo da bude riječi, još nije poznato.

Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, kazao je za "Nezavisne novine" da bi zajednička sjednica trebala biti održana u Beogradu.

"Na zajedničkoj sjednici će se pričati o aktuelnim projektima koje imamo sa Republikom Srbijom. Što se tiče naše nadležnosti i našeg ministarstva, osnovni prioriteti o kojima ćemo razgovarati je i gradnja autoputa, posebno sa osvrtom na dionicu Bijeljina - Rača gdje će Srbija najvećim dijelom finansirati taj projekat. Druga tema je Aerodrom u Trebinju", rekao je Ćorić za "Nezavisne novine.

Istakao je nadu da će do sjednice dvije vlade biti usvojen i zoning plan za ovaj projekat.

"Ovo je ono što je po nekoj našoj dinamici bilo naglašeno i na prethodnom sastanku i nadam se da ćemo definisati nastavak radova na ovim projektima", pojasnio je Ćorić, dok nekolicina ministara iz Vlade Srpske, s kojim smo razgovarali, nisu imali detalje o predstojećoj sjednici sa kolegama iz Srbije.

Podsjetimo, nakon nedavno održanog sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i  srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je da je u Beogradu dogovoreno održavanje velikog samita Srbije i Srpske, odnosno dvije vlade i predsjednika.

"Razgovaraćemo o svim elementima naše saradnje, svim oblastima. Ministar sa ministrom, a kasnije i zajedno na jednom zajedničkom sastanku, gdje ćemo razgovarati o tome kako pospješiti određene aktivnosti", rekao je tada Dodik.

Posjećanja radi, vlade Srpske i Srbije zasjedale su više puta, te su dogovarani zajednički projekti, a jedna od sjednica održana je u maju prošle godine u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije