BiH

Žalba produžila rok za ponude za gradnju zgrade IDDEEA

Žalba produžila rok za ponude za gradnju zgrade IDDEEA
Foto: N.N. | Žalba produžila rok za ponude za gradnju zgrade IDDEEA

BANJALUKA - Zbog žalbe jedne građevinske kompanije, rok za dostavljanje ponuda za izgradnju zgrade Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA), vrijedne 16,3 miliona KM, produžen je za još osam dana.

"U skladu sa zakonom jedna kompanija se žalila i tražila da se produži rok za dostavljanje ponuda. Uvažili smo njihovu žalbu i rok za dostavljanje ponuda produžili s 18. na 26. oktobar do 10 časova", rekli su nam u IDDEEA.

IDDEEA je tender za izbor izvođača koji će graditi zgradu vrijednu 16,3 miliona KM raspisala 31. avgusta. Zgrada bi trebalo da bude izgrađena na lokaciji bivše kasarne u Trapistima, a procijenjena vrijednost izgradnje bez PDV-a je 13,9 miliona KM.

Prema tenderskoj dokumentaciji, izvođač koji bude uveden u posao u roku od tri godine moraće da izgradi administrativno-proizvodni objekat na lokaciji bivše kasarne Trapisti 1 i sruši postojeće objekte na toj parceli.

Ponuđači koji konkurišu za ovaj posao moraju ispuniti brojne uslove, a neki od njih su bankarska garancija, dokazi o pozitivnom poslovanju u posljednje tri godine i da su gradili velike objekte milionske vrijednosti.

Podsjećanja radi, priča o izgradnji zgrade IDDEEA u Banjaluci traje godinama, ali do danas na toj lokaciji nije ništa urađeno, osim što je pribavljena građevinska dozvola. Ta građevinska dozvola dobijena je prije više od četiri godine i već je produžavana s obzirom na to da joj je rok važenja bio tri godine.

Ranije raspisani tender za izgradnju zgrade IDDEEA iz 2014. godine zbog jedne žalbe je poništen, a nakon toga nije bilo političke spremnosti da se uđe u taj projekat.

Zemljište na kojem treba da bude izgrađena zgrada IDDEEA Republika Srpska ovoj agenciji dala je na 99 godina, međutim i danas dio bošnjačkih političara smatra da jedan takav objekat ne treba graditi na zemlji koja nije vlasništvo BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije