BiH

Ministarstvo traži informacije od Doma "Rada Vranješević"

Ministarstvo traži informacije od Doma "Rada Vranješević"
Foto: Printscreen | Zatražene informacije od Doma "Rada Vranješević"

​BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je, po prvim saznanjima o dešavanjima u Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", zatražilo informacije o preduzetim aktivnostima od te javne ustanove, a, budući da je riječ o izuzetno osjetljivoj tematici, od nadležnih očekuje zaštitu maloljetnih lica.

Iz Ministarstva su rekli Srni da su po prvim saznanjima zatražili informacije o preduzetim aktivnostima i da će po dobijanju zvaničnih informacija, na bazi činjenica, odlučiti o eventualnim postupcima u okviru Zakona o socijalnoj zaštiti.

"S obzirom na to da je riječ o izuzetno osjetljivoj tematici, očekujemo od nadležnih pravosudnih, inspekcijskih i policijskih organa adekvatno reagovanje i postupak sa ciljem zaštite maloljetnih lica", naveli su iz Ministarstva.

U Ministarstvu napominju kako imaju u vidu djelokrug rada Doma "Rada Vranješević" i ulogu te ustanove u organizovanom obliku socijalne zaštite i obezbjeđenju socijalno-zdravstvene zaštite, vaspitanju i obrazovanju i adekvatnom tretiranju potreba djece te osposobljavanju za samostalan život i rad sa djecom bez adekvatnog roditeljskog staranja.

Iz resornog ministarstva napominju da se svi stručni i ostali poslovi u socijalnoj zaštiti, posebno u ustanovama koje zbrinjavaju maloljetna lica, moraju odvijati na način da obezbijede strogu povjerljivost podataka, poštovanje integriteta i dostojanstva korisnika.

 

Povezana vijestUhapšen radnik Doma "Rada Vranješević"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije