BiH

Željka Cvijanović mandatar za sastav nove Vlade RS?

Željka Cvijanović mandatar za sastav nove Vlade RS?
Željka Cvijanović mandatar za sastav nove Vlade RS?

BANJALUKA - Očekuje se da predsjednik Republike Milorad Dodik večeras imenuje mandatara za sastav nove Vlade, što će, kako se očekuje, biti dosadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, javlja RTRS.

U Narodnoj skupštini RS danas je izglasana ostavka Vlade, kojoj su prethodili obraćanja premijera RS u ostavci Aleksandra Džombića i rasprava poslanika. Nakon rasprave poslanici su usvojili ostavku Vlade izglasavši je sa 63 glasa "za", dva "protiv ", dok su četiri poslanika bila uzdržana.

Vijeće naroda je potvrdilo odluku Parlamenta Srpske o ostavci Vlade, izjavio je predsjedavajući Vijeća, Momir Malić.

Cvijanovićeva je studirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, i na Filozofskom i Pravnom fakultetu u Banjaluci. Postdiplomske studije u oblasti diplomatsko-konzularnog prava završila je na Pravnom fakultetu. Radila je kao nastavnik i profesor engleskog jezika, kao viši prevodilac, a potom i asistent u Misiji Evropske unije u BiH, kao savjetnik predsjednika Vlade za evropske integracije i saradnju sa međunarodnim organizacijama.

Obavljala je i poslove šefa Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Јedinicom za koordinaciju i evropske integracije.

U prethodnom skupštinskom mandatu bila je i članica iz reda stručnjaka Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik večeras o imenovanju mandatara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održaće večeras u Banjaluci konferenciju za novinare, povodom ostavke Vlade Republike Srpske i imenovanja mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske.

Konferencija za novinare predsjednika Srpske biće održana u 20.00 časova u Palati Republike, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije