BiH

Zildžić priznao krivicu, biće osuđen na godinu dana kućnog pritvora

Zildžić priznao krivicu, biće osuđen na godinu dana kućnog pritvora
Foto: Fena/Arhiva | Zildžić priznao krivicu, biće osuđen sa godinu dana kućnog pritvora

UŽICE – Salko Zildžić, poslanik u Parlamentu FBiH, sklopio je sporazum o priznanju djela sa Višim tužilaštvom u Užicu, te će biti osuđen na godinu dana kućnog pritvora.

Kako je rekao njegov advokat, Ljubiša Radulović, Zildžić je osuđen na kućni zatvor u trajanju od godinu dana, te da sporazum treba da bude potvrđen od strane Višeg suda u Užicu.

"Ukoliko se potvrdi sporazum od strane suda, osuđeni će biti pušten iz pritvora, a očekujemo da će potvrda uslijediti u kratkom roku. Prema Krivičnom zakonu BiH, on će moći otkupiti tu kaznu", naveo je Radulović za federalne medije.

Protiv Zildžića je Više javno tužilaštvo iz Užica pokrenulo istragu jer se sumnjičio da je učinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na osnovu Krivičnog zakonika Srbije.

Podsjećamo, Salko Zildžić je uhapšen 18. septembra u Srbiji.

Iz Ministarstva bezbjednosti BiH su saopštili 20. septembra da su pripadnici Granične policije Srbije prilikom kontrole na graničnom prelazu pronašli počasnu legitimaciju Obaveštajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA) kod Zildžića. Tom prilikom kod nejga je proanđen i pištolj koji je uredno registrovan.

Ipak, njegov advokat je ranije izjavio da ne postoji nikakva legitimacija OBA kod Zildžića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije