BiH

Žunić: Na narednoj sjednici o Poslovniku o radu

Žunić: Na narednoj sjednici o Poslovniku o radu
Foto: Arhiva | Žunić: Na narednoj sjednici o Poslovniku o radu

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštni Republike Srpske Igor Žunić izjavio je danas Srni da bi na narednoj sjednici Skupštine trebalo da budu razmatrane izmjene Poslovnika o radu čiji je cilj obezbjeđivanje demokratskih procedura i uvođenje evropskih standarda.

"Radimo na izmjeni Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske i pokušavamo da utvrdimo odredbe koje će biti u skladu sa evropskim praksama. Imamo formu budućeg poslovnika i sada preostaje da ga razmotri Zakonodavni odbor i proslijedi poslaničkim klubovima", rekao je Žunić.

On je istakao da je Narodnu skupštinu potrebno učuniti što operativnijom.

"Ne smije više biti zloupotrebe Poslovnika o radu, ali je sigurno da se mora čuti glas svih poslanika. Nije cilj da nekome bude uskraćeno vrijeme za obraćanje, ali poslovnik ne smije biti zloupotrebljavan za politikanstvo", pojasnio je Žunić.

Izvršni komitet SNSD-a zatražio je u petak, 28. februara od poslaničkog kluba ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske da na prvoj sjednici predloži novi Poslovnik o radu Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije