BiH

Pratite nas na Google news

Žunić: Podržati Dodikove zahtjeve

Žunić: Podržati Dodikove zahtjeve
Foto: Vladimir Stojaković | Žunić: Podržati Dodikove zahtjeve
Srna

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas da mora biti podržan zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa odgađanjem posjete BiH predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i Fronteksom i da je neophodno pokazati srpsko jedinstvo o ovim pitanjima.

"Pred nama su veoma važne teme, a suština pokretanja vitalnog nacionalnog interesa jeste da je srpski član Predsjedništva BiH preglasan. To je osnova ove priče, bez obzira na to kako je opozicija ušla u sve ovo", rekao je Žunić na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci.

On je naglasio da je jasno u kakvoj su situaciji Srbi i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori i da zato mora biti odbačen zahtjev za posjetu Đukanovića BiH.

Kada je riječ o Fronteksu, Žunić je naveo da je Srpska za saradnju, ali da se odluke ne mogu donositi bez Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"U interesu nam je da ne dozvolimo da se migrantska kriza još više proširi u BiH. Moramo o svemu ovome nastupiti zajedno, jer branimo Republiku Srpsku i sigurno je da srpski član Predsjedništva BiH ne smije biti preglasavan", napomenuo je Žunić.

On je rekao da je nedopustivo što SDS danas u parlamentu BiH nije ispoštovao zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije