BiH

Žunić: SNSD podržava izmjene izbornog zakona BiH

Žunić: SNSD podržava izmjene izbornog zakona BiH
Foto: N.N. | Žunić: SNSD podržava izmjene izbornog zakona BiH

BANJALUKA - Šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić rekao je da se SNSD zalaže za izmjene Izbornog zakona BiH radi objektivnosti izbornog procesa.

"Potrebno je da oni ljudi koji su stvarno izabrani glasovima građana budu u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Žunić, tokom skupštinske rasprave o prijedlogu zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

On je podsjetio da je SNSD u programu rada svog najvišeg tijela definisao tačku izmjene Izbornog zakona BiH.

"SNSD će možda za dvije sedmice raspravljati o ovoj temi i vidjećemo u kom pravcu da idemo", istakao je Žunić.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković predložio je zaključak da Narodna skupština Republike Srpske zaduži predstavnike iz Srpske u institucijama BiH da pristupe izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH radi kvalitetnijeg sprovođenja izbornog procesa.

"Kvalitetnije sprovođenje izbornog procesa bi podrazumijevalo uvođenje novih tehnologija elektronsko glasanje, skenere za glasanje, elektronsko brojanje glasova i glasanje putem interneta", naveo je Stanivuković.

Poslanik SDS-a Darko Babalj smatra da neće biti moguće sprovesti izmjene Izbornog zakona Republike Srpske koje se odnose na grad Istočno Sarajevo ako prije toga ne budu obezbijeđene izmjene Izbornog zakona BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije