BiH

Zvizdić: Inicirati sastanak oba doma Parlamenta sa Predsjedništvom

Zvizdić: Inicirati sastanak oba doma Parlamenta sa Predsjedništvom
Foto: N.N. | Zvizdić: Inicirati sastanak oba doma Parlamenta sa Predsjedništvom

SARAJEVO - Prošireni Kolegij Predstavničkog doma BiH danas u Sarajevu nije dogovorio sjednicu ovog doma.

"Nije postignut dogovor oko saziva sjednice ali je postignut dogovor da se uputi poziv Kolegiju Doma naroda i Predsjedništvu BiH da se održi zajednička sjednica na kojoj bi se konačno odgovorilo na neka pitanja, odblokirali procesi i razgovaralo o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH", kazao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, nakon današnje proširene sjednice ovog doma.

Upitan da kaže kada bi moglo da dođe do zajedničke sjednice Zvizdić je rekao da Kolegij Predstavničkog doma BiH zasjeda u četvrtak i da će oni sa te sjednice uputiti Predsjedništvu i Kolegiju Domu naroda BiH poziv za zajedničku sjednicu. 

Nenad Stevandić, predsjednik kluba Ujedinjene Srpske u Predstavničkom domu BiH, kazao je da prvi put nema primjedbu na korektnost sjednice i da mu je drago što su kolege uvažile njegov prijedlog da se organizuje zajednička sjednica sa Predsjedništvom BiH, kako je rekao, kako bi se konačno, pogledali svi u oči i počeli rješavati ovu situaciju.

"Mislio sam predložiti da na dnevnom redu te sjednice bude i imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara ali sam shvatio da će biti bolje da se to uradi na samoj zajednočkoj sjednici", kazao je Stevandić.

On je dodao da ovdje nije riječ o blokadi Parlamentrne skupštine BiH nego da je riječ o neimplementaciji rezultatata prethodnih opštih izbora.

Saša Magazinović, predsednik Kluba SDP-a u Predstavničkom domu BiH, kazao je danas da je najjednostavnije reći kako nema dogovora o održavanju sjednice, te dodao da oko 30 predloženih zakonskih rješenja i dvije milijarde KM čeka na realizaciju dok parlament ne radi.

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije