BiH

Zvizdić: Nikad nisam rekao da će biti izdvojeno dva miliona KM za Srebrenicu

Zvizdić: Nikad nisam rekao da će biti izdvojeno dva miliona KM za Srebrenicu
Foto: Anadolija | Zvizdić: Nikad nisam rekao da će biti izdvojeno dva miliona KM za Srebrenicu

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da nikad nije rekao da će biti izdvojena dva miliona KM za infrastrukturne projekte u opštini Srebrenica.

"Svečano obećavam da će Savjet ministara izdvojiti dva miliona KM odmah sutra ako mi iko nađe moju izjavu da sam to rekao. Nigdje ne postoji, niti sam ikada rekao da će Savjet ministara dati dva miliona KM nego sam rekao da ćemo pomoći Srebrenici", rekao je Zvizdić na konferenciji za novinare.

Zvizdić je naglasio da će Savjet ministara BiH vrlo brzo pomoći Srebrenici, ističući da je uslov za to da Skupština opštine te lokalne zajednice ima jednoglasan stav za koji projekat sredstva treba da budu izdvojena.

"Kada to uradi Skupština opštine Srebrenica, mi ćemo sigurno izdvojiti dio novca ili finansirati taj projekat u kapacitetu u kojem to bude moguće", dodao je Zvizdić.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da puna dva mjeseca čeka odgovor predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića i njegovog zamjenika Mirka Šarovića na poslaničko pitanje kada će Savjet ministara ispuniti obećanje iz 2015. godine i opštini Srebrenica uplatiti dva miliona KM pomoći za realizaciju infrastrukturnih projekata.

"Pitanje sam postavio 16. aprila i odgovor čekam dva mjeseca. Opština Srebrenica, uprkos brojnim urgencijama, obećana sredstva čeka tri godine, a Zvizdić i Šarović ćute. Sada sam više nego siguran da Zvizdić neće da uplati ta sredstva jer je načelnik opštine 2016. godine postao Srbin Mladen Grujičić, dok Šarović, kao i obično, ćuti i odobrava Zvizdićeve odluke", rekao je Košarac 14. jula Srni.

Tokom Ivesticiono-razvojne konferencije, koja je održana u novembru, 2015. godine, najavljena su i obećana ulaganja u iznosu od 13 miliona KM za konkretne projekte.

Tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je pet miliona evra za infrastrukturne projekte i novac je u nekoliko tranši i isplaćen. Napravljeni su dječiji vrtić, dvije proizvodne hale, te dio magistralnog puta.

Sredstva u iznosu od dva miliona KM, koje je obećao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, nikad nisu stigla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije