BiH

Pratite nas na Google news

Zvizdić: Novom Savjetu ministara dati punu podršku u realizaciji projekata

Zvizdić: Novom Savjetu ministara dati punu podršku u realizaciji projekata
Foto: N.N. | Zvizdić: Novom Savjetu ministara dati punu podršku u realizaciji projekata
Srna

SARAJEVO - Novom sazivu Savjeta ministara treba dati punu podršku u realizaciji projekata koji mogu dovesti do jačanja unutrašnje reintegracije, dugoročne političke i socijalne stabilnosti, ekonomskog rasta i razvoja i vladavine zakona, izjavio je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić navodi da je ta podrška potrebna i "zbog daljih kredibilnih aktivnosti na putu evroatlantskih integracija i ispravnog pozicioniranja BiH u međunarodnim i regionalnim odnosima".

"U ovom trenutku, vladajuća koalicija ima komotnu većinu u oba doma parlamenta BiH, i to je izuzetno važna činjenica, koju novoimenovani Savjet ministara treba da iskoristi na najbolji način", rekao je Zvizdić za "Dnevni avaz".

On kaže da se već na proljeće može očekivati operacionalizacija brojnih projekata koji su otkočeni u parlamentu BiH, a riječ je o više stotina miliona grant sredstava, kao i više od milijardu evra za infrastrukturne projekte, prvenstveno auto-put na Koridoru "Pet ce" i izgradnju brzih puteva u BiH.

Zvizdić je rekao da nije optimista u vezi sa brzim formiranjem Vlade Federacije BiH.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije