BiH

Zvizdić: Otvaranje pregovora obezbijediće nova radna mjesta

Zvizdić: Otvaranje pregovora obezbijediće nova radna mjesta
Foto: Fena | Zvizdić: Otvaranje pregovora obezbjediće nova radna mjesta

SARAJEVO - Zamjenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić ocijenio je danas izuzetno pozitivnom vijest o otvaranju predpristupnih pregovora BiH o članstvu u EU.

On je pozdravljajući jučerašnju odluku Evropskog savjeta rekao da će najveću korist od nje imati evropska BiH i svi njeni građani koji podržavaju EU integracije BiH.

"Otvaranje pregovora sa Evropskom unijom znači podstrek u realizovanju narednih reformi, ali istovremeno šalje i pozitivnu sliku prema Evropi i čitavom svijetu. Odluka je produkt odgovorne politike, prije svega stranaka 'trojke', i ispravnog razumjevanja važnosti evropskih integracija, te istinskog fokusiranja na evropsku agendu", rekao je Zvizdić, prenose mediji.

Dodao je da će prihvatanje evropskih vrijednosti donijeti potreban nivo stabilnost i ekonomskog prosperiteta, umjesto neproduktivnih i destabilizujućih blokada i međustranačkih prepucavanja.

"Ova odluka će, sasvim sigurno, poslati ispravan signal i obezbijediti nove investicije i nova radna mjesta, te u narednim godinama stvoriti ambijent ubrzanog ekonomskog, privrednog i društvenog razvoja Bosne i Hercegovine", rekao je Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije