BiH

Zvizdić: Predstavnici Srpske da se uozbilje i ne blokiraju rad institucija

Zvizdić: Predstavnici Srpske da se uozbilje i ne blokiraju rad institucija
Foto: Arhiva | Zvizdić: Predstavnici Srpske da se uozbilje I ne blokiraju rad institucija

SARAJEVO – Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, je povodom najave predstavnika RS o blokadi institucija na državnom nivou, pozvao predstavnike Srpske da se uozbilje i da ne blokiraju rad institucija što će, prema njegovom mišljenju, nanijeti veliku štetu.

"Pozivam ih da počnu raditi  na evropskom i reformskom putu i na aktivnostima koje će biti od koristi za sve građane drzave Bosne i Hercegovine", zaključio je Zvizdić.

Kazao je da je vladavina zakona bazno načelo funkcionisanja svih demokratskih zemalja.

On je rekao da se Republika Srpska miješa u isključivu nadležnosti BiH, što, kako smatra Zvizdić, vodi ka novim tenzijama.

"Antiustavna navika Republike Srpske da se miješa u isključive nadležnosti države BiH, glumeći vrhovnog arbitra i tumača svih ustava i zakona, predstavlja klasičan primjer arogantnog nepoštivanja vazećih zakona, koji vodi ka novim tenzijama i pravnoj anarhiji", rekao je Zvizdić.

On kaže da se pokušava uvesti nedopustiva, protivzakonska i antiustavna praksa postizanja ciljeva preko antidemokratskog principa institucionalnih blokada i ucjena.

"Na osnovu ranije prakse, svima je jasno da takav pristup ne može dovesti do bilo kakvog pozitivnog rješenja", zaključio je Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije