BiH

Zvizdić: Savjet ministara ne dozvoljava miješanje u ustavne nadležnosti države BiH

Zvizdić: Savjet ministara ne dozvoljava miješanje u ustavne nadležnosti države BiH
Foto: Arhivska fotografija | Zvizdić: Savjet ministara ne dozvoljava miješanje u ustavne nadležnosti države BiH
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić rekao je su "procesi koje vodi Savjet ministara vezani za jačanje državnih institucija".

Reagujući na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da sporazum Savjeta ministara i USAID-a, u vezi sa navodnom borbom protiv kriminala i korupcije, ima skrivene i koruptivne namjere, te da je uspostavljena nova praksa da Savjet ministara prihvata implementaciju osam miliona dolara posredstvom nevladinih organizacija, a bez saglasnosti entiteta, Zvizdić je rekao da Dodiku ne smeta procedura već upravo procesi koje vodi Savjet ministara, jer su vezani za "jačanje državnih institucija i vladavinu prava".

On je naveo da Prijedloga Sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve" između SAD, putem Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ i BiH, putem Agencije za javne nabavke BiH, potpuno je transparentno pripremljen, razmatran i prihvaćen na sjednici Savjeta ministara, 16. avgusta, koji, kako kaže, nije bio u obavezi da u vezi s tim traži mišljenje nižih nivoa vlasti.

"Nismo to uradili sada, i nećemo to raditi u bilo kojoj proceduri koja je u nadležnosti države BiH, i u tom smislu Savjet ministara uopšte ne obavezuje, niti interesuje šta o tome misle entitetski funkcioneri. Stav Savjeta ministara je od početka jasan, prihvatamo, pa čak i podstičemo dobru saradnju, ali ne dozvoljavamo miješanje u ustavne nadležnosti države BiH", kaže Zvizdić.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije