BiH

Zvizdić: Savjet ministara ne dozvoljava miješanje u ustavne nadležnosti države BiH

Zvizdić: Savjet ministara ne dozvoljava miješanje u ustavne nadležnosti države BiH
Foto: Arhivska fotografija | Zvizdić: Savjet ministara ne dozvoljava miješanje u ustavne nadležnosti države BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić rekao je su "procesi koje vodi Savjet ministara vezani za jačanje državnih institucija".

Reagujući na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da sporazum Savjeta ministara i USAID-a, u vezi sa navodnom borbom protiv kriminala i korupcije, ima skrivene i koruptivne namjere, te da je uspostavljena nova praksa da Savjet ministara prihvata implementaciju osam miliona dolara posredstvom nevladinih organizacija, a bez saglasnosti entiteta, Zvizdić je rekao da Dodiku ne smeta procedura već upravo procesi koje vodi Savjet ministara, jer su vezani za "jačanje državnih institucija i vladavinu prava".

On je naveo da Prijedloga Sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve" između SAD, putem Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ i BiH, putem Agencije za javne nabavke BiH, potpuno je transparentno pripremljen, razmatran i prihvaćen na sjednici Savjeta ministara, 16. avgusta, koji, kako kaže, nije bio u obavezi da u vezi s tim traži mišljenje nižih nivoa vlasti.

"Nismo to uradili sada, i nećemo to raditi u bilo kojoj proceduri koja je u nadležnosti države BiH, i u tom smislu Savjet ministara uopšte ne obavezuje, niti interesuje šta o tome misle entitetski funkcioneri. Stav Savjeta ministara je od početka jasan, prihvatamo, pa čak i podstičemo dobru saradnju, ali ne dozvoljavamo miješanje u ustavne nadležnosti države BiH", kaže Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije