BiH

Pratite nas na Google news

Zvizdić i Čović u Briselu: Evropski put nema alternativu

Zvizdić i Čović u Briselu: Evropski put nema alternativu
Foto: Parlamentarna skupština BiH | Zvizdić i Čović u Briselu: Evropski put nema alternativu
N.N.

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Doma naroda Dragan Čović poručili su na sastanku Radne grupe Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta za zapadni Balkan da evropske integracije i regionalna stabilnost nemaju alternativu.

Obraćajući se na sastanku u Briselu, Zvizdić je rekao da i dalja demokratizacija društva, izgradnja infrastrukture, te jačanje vladavine prava, predstavljaju ključne uslove demokratskog i ekonomskog razvoja koji građanima BiH treba da obezbijede bolji standard i miran i dostojanstven život, saopšteno je iz parlamenta BiH.

"BiH nije velika država - ima 3,5 miliona stanovnika, ali smo samo u prošloj godini imali više od 1,7 miliona turista, u zadnje četiri godine smo imali rast GDP-a veći od 3,2 odsto, otvoreno je više desetina hiljada radnih mjesta, bili smo lideri u izvozu u našem regionu, a među prvih 10 najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera, sedam je članica EU", naglasio je Zvizdić.

Prema njegovim riječima, BiH ne želi takozvano "povlašteno partnerstvo" sa EU,

niti bilo kakvu regionalnu inicijativu koja bi bila supstitucija za EU integracije BiH.

"Mi u BiH isključivo želimo punopravno članstvo u EU", poručio je Zvizdić, ocijenivši da postignuti napredak treba da dovede do dobijanja kandidatskog statusa.

Čović je u svom obraćanju istakao da BiH mora napraviti iskorak u području evropskih integracija i izrazio očekivanje da će BiH do kraja godine dobiti kandidatski status za članstvo u EU.

On je dodao da BiH očekuju intenzivne promjene, među kojima i izmjene izbornog zakona, kojima bi se sprovele presude sudova u BiH i Strazburu, te omogućilo održavanje izbora u Mostaru.

Predstavnici parlamenata iz regije zapadnog Balkana takođe su se obratili prisutnima, govoreći o perspektivi članstva i regionalne konsolidacije, uz analize stanja u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima.

Nakon uvodnih govora uslijedio je razgovor s prisutnim poslanicima Evropskog parlamenta, koje je predvodio izvjestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan i poslanik iz Hrvatske Tonino Picula.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije