BiH

Zvizdić i Radev: U BiH vidljive značajne reforme

Zvizdić i Radev: U BiH vidljive značajne reforme
Foto: N.N. | Zvizdić i Radev: U BiH vidljive značajne reforme

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara, Denis Zvizdić, i predsjednik Bugarske, Rumen Radev, razgovarali su danas u Sofiji o unapređenju bilateralnih odnosa i istakli da su politički odnosi BiH i Bugarske dobri i da nema otvorenih pitanja.

Zaključeno je da postoji obostrani interes za jačanje saradnje, posebno u oblasti ekonomije, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Navodi se da je Zvizdić pozdravio novu dinamiku u bilateralnim odnosima koja se ogleda u sve češćim susretima zvaničnika dvije zemlje na najvišem nivou.

On je informisao Radeva o političkoj situaciji u BiH, kao i spoljnopolitičkim prioritetima BiH, ističući da Savjet ministara ostaje čvrsto opredijeljen za EU i NATO put BiH, te da aktivno podržava sve regionalne inicijative i procese koji doprinose izgradnji mira i stabilnosti na Balkanu i ubrzavaju evroatlantske integracije regiona.

Radev je podsjetio da je Bugarska prva država koja je priznala BiH i od tada nastavlja da je podržava.

On je uputio čestitke na predaji Odgovora na Upitnik Evropske komisije i izrazio nadu da će za vrijeme trajanja bugarskog predsjedavanja EU BiH dobiti pozitivno reagovanje Brisela.

Prema njegovim riječima, u BiH su vidljive reforme, kao i rast turizma, za koji je istakao da je privredna grana koju treba podsticati.

Tokom sastanka je razgovarano o modalitetima uvođenja direktne avio-linije Sarajevo-Sofija, pokretanju zajedničkih projekata i organizovanju poslovnih foruma radi uvezivanja privrednika dvije zemlje.

Sastanku su prisustvovali i ministar pravde BiH Josip Grubeša, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i ambasador BiH u Bugarskoj Radomir Bogdanović.

Zvizdić se danas susreo i sa predsjednikom Komiteta za spoljnu politiku parlamenta Bugarske DŽemom Grozdanovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije