BiH

Zvizdić se susreo sa Stoltenbergom u Minhenu

Zvizdić se susreo sa Stoltenbergom u Minhenu
Foto: Srna | Zvizdić se susreo sa Stoltenbergom u Minhenu

SARAJEVO - Drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, prisustvovao je panelu u kojem su učestvovali njemačka kancelarka Angela Merkel, egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi i rumunski predsjednik Klaus Johanis, a moderator je bio predsjedavajući konferencije Volfgang Išinger.

Iz Savjeta ministara BiH navode da su visoke zvanice pozvale učesnike na saradnju u svim oblastima sigurnosti i ekonomije i na više globalnog multilateralnog partnerstva.

Zvizdić se na marginama konferencije kratko susreo sa Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO-a i informisao ga o aktuelnoj situaciju u vezi sa usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa.

Učesnicima konferencije o bezbejdnosti danas se obratio i Majk Pens, potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Poslijepodne, predsjedavajući Savjeta ministara BiH će prisustvovati panelu “Bezbjednost u Jugoistočnoj Evropi - Dva koraka naprijed, jedan nazad”. Panelisti će biti predsjednici Srbije i Kosova, a moderator evropski komesar za politiku susjedstva Johanes Han.

Minhenska bezbjednosna konferencija se završava sutra završnim obraćanjem predsjedavajućeg Ischingera, navode iz Savjeta ministara BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije