Društvo

100 godina u misiji očuvanja zdravlja

100 godina u misiji očuvanja zdravlja
Foto: N.N. | 100 godina u misiji očuvanja zdravlja

TESLIĆ - Svečanom akademijom, Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" obilježio je 100 godina uspješnog poslovanja, a u novi vijek, kako najavljuju, ulaze s ambicioznim planovima.

Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", rekao je da je ZTC danas jedan od vodećih zdravstveno-turističkih centara ne samo u RS i BiH, nego i u regionu.

"Zapošljavamo oko 400 radnika, s ciljem da ih bude još više. Investiramo u nove objekte, povećavamo plate", naveo je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, "Banja Vrućica" je danas dobar primjer privatizacije.

"Naši gosti danas su iz svih zemalja bivše zajedničke države, a posljednjih godina uspijevamo da odemo i na evropsko tržište, tako da su sada kod nas i gosti iz Belgije, Holandije, a vodimo i razgovore sa Šveđanima. Svi oni odu zadovoljni i ponovo se vraćaju", naveo je Bogdanić.

Željka Cvijanović, predsjednica RS, navela je da je "Banja Vrućica" resurs ne samo ovog kraja i Srpske, nego i cijele bivše Jugoslavije.

"Drago mi je kada čujem da bilježi pozitivne rezultate. Zahvaljujući svim karakteristikama ove banje, došli smo u poziciju da možemo da se takmičimo i idemo rame uz rame s puno većim banjskim centrima", rekla je Cvijanovićeva.

Radovan Višković, premijer Srpske, kazao je da je jubilej "Banje Vrućice" veliki događaj.

"Ovo je dobar primjer uspješne privatizacije. Vlada posebno pozdravlja što menadžment ove ustanove svojim zaposlenima dijeli i 13. platu. Imaju u planu i investicije i povećanje broja zaposlenih", rekao je Višković, te rukovodstvu "Banje Vrućice" poželio da s nizanjem ovakvih rezultata nastave i u narednom periodu.

Na obilježavanju velikog jubileja bili su brojni ministri u Vladi Srpske i ostali funkcioneri, ali i visoke zvanice iz svih ostalih sfera života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije