Društvo

20 godina rada Saveza opština i gradova RS

20 godina rada Saveza opština i gradova RS
Foto: Vladimir Stojaković | 20 godina rada Saveza opština i gradova RS

BANJALUKA - Savez opština i gradova RS prepoznat je od Vlade RS i Narodne skupštine RS kao partner koji izražava interese lokalnih zajednica RS, te je saradnja izuzetno dobra, a ona će se uspješno nastaviti i u budućnosti.

Rekao je ovo u petak Ljubiša Ćosić, predsjednik Saveza opština i gradova RS i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, na 16. redovnom zasjedanju Skupštine Saveza opština i gradova RS, koja je održana u Narodnoj skupštini RS.

Savez ove godine obilježava 20 godina postojanja i rada na unapređenju uslova za funkcionisanje lokalne samouprave i kvalitetniji život u opštinama i gradovima.

Ćosić kaže da zajedničko lobiranje i zastupanje projekata koje kandiduju jedinice lokalne samouprave prema Vladi RS i ka međunarodnim organizacijama je jedan od zadataka Saveza, te da im je od izuzetnog značaja međunarodno predstavljanje.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, rekao je da su prije svega partneri Savezu opština i gradova, da će saradnja u budućnosti biti obostrana i potpuna, te da pozdravljaju svaku inicijativu koja im dođe iz ove organizacije.

"Želimo što češću komunikaciju kako pojedinačno sa lokalnim zajednicama, tako i prije svega sa Savezom. U posljednje vrijeme doneseno je nekoliko zakonskih rješenja u interesu građana", rekao je Čubrilović.

Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade RS, rekla je da je ovaj savez pouzdan i korektan, ali i korektiv institucijama RS.

"Prva adresa na koju svi mi iz resora različitih nadležnosti upućujemo zakonska rješenja je upravo Savez opština i gradova RS", kaže Golićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije