Društvo

"Bingo" u akciji pomaže ženama

"Bingo" u akciji pomaže ženama
Foto: Nedžad Uglješa | "Bingo" u akciji, pomaže ženama

SARAJEVO - Projekat "Odvažne i hrabre, to ste vi", koji je u toku marta pokrenula i vodila tuzlanska kompanija "Bingo", danas je okončan dodjelom poticaja za projekte sedam udruženja koja se bave ženskim pravima i njihovim osnaživanjem u društvu.

Pozivu kompanije "Bingo" odazvala su se 134 udruženja, a donirano je 5.000, 4.000, 3.000 i četiri puta po 1.000 KM, pa je tako Udruženje žena "Sabina Jamaković" iz Olova dobilo 5.000 KM,  Udruženje žena "Podstrek" iz Tuzle 4.000 KM, Fondacija "Udružene žene" iz Banjaluke - sigurna kuća 3.000 KM, te po 1.000 KM Udruženje žena "Rubin" iz Hadžića, Udruženje žena "Orhideja" iz Jajca, Udruženje žena BiH iz Mostara i Udruženje majki djece sa posebnim potrebama "Radost života" iz Sarajeva.

Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga  i PR kompanije "Bingo", kazala je da je ovo još jedan društveno odgovoran projekat ove kompanije kada je riječ o ženama.

"Već drugu godinu zaredom naša kompanija u suradnji sa našim poslovnim partnerima organizuje  projekat 'Odvažne i hrabre, to ste vi'. Cilj ovog projekata je da se podrže organizacije udruženja žena i one koje se bave ženskim problemima. Imali smo veliki broj prijavljenih. Bilo je teško odabrati sedam, ali uspjeli smo", ističe ona i dodaje da ovo ništa ne bi uspjelo bez kupaca "Binga", koji su u proteklom periodu imali priliku kupovati proizvode koji su na njihovim policama bili posebno označeni.

Nada Golubović iz Fondacije "Udružene žene"  kaže da će sredstva koja su dobili utrošiti na sigurnu kuću u Banjaluci, a Nihada Salibašić iz Udruženja žena "Sabina Jamaković" iz Olova kaže da će dobijena sredstva potrošiti na njihov najvažniji projekat - proizvodnju zimnice na tradicionalan način i za nabavku sjemenskog materijala, jer njihove žene se uglavnom bave poljoprivredom. Enisa Bratanović, predsjednica Udruženja "Podstrek" iz Tuzle,  kaže da ovo udruženje okuplja uglavnom žene  sa invaliditetom i da će novac koji su dobili od "Binga" potrošiti na podsticaj razvoja kapaciteta udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije