Društvo

"Dani 'Banje Vrućice'" : Zajedničkim snagama unaprijediti banjsko liječenje

"Dani 'Banje Vrućice'" : Zajedničkim snagama unaprijediti banjsko liječenje
Foto: N.N. | "Dani 'Banje Vrućice'" : Zajedničkim snagama unaprijediti banjsko liječenje

TESLIĆ - Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" tokom vikenda organizovao je tradicionalne 15. "Dane 'Banje Vrućice'", na kojima je prisustvovalo više od 200 ljekara specijalista i eminentnih profesora iz RS, FBiH i Srbije, te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti.

Bila je ovo prilika da se na jednom mjestu, kao i svake godine, okupe poslovni i stručni saradnici kako bi zajedničkim snagama unaprijedili banjsko liječenje.

Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", istakao je da je ponosan na činjenicu da se broj gostiju iz godine u godinu povećava, kao i da imaju veliki broj gostiju iz zemalja EU.

"Možemo se pohvaliti veoma uspješnom poslovnom godinom koja je na izmaku, jer ćemo ostvariti približno isti broj noćenja kao i prošle godine. Poslije osvajanja tržišta bivše Jugoslavije, ove godine smo imali i prve organizovane grupe na zdravstvenim programima iz Holandije i Belgije", istakao je Radošević.

Prema njegovim riječima, u "Banji Vrućici" su uveli i neke nove usluge, a naredne godine su planirana dva velika objekta.

"Jedan je izgradnja restorana 'Kiseljak', koji je u pripremi već duži period, zbog čekanja građevinske dozvole, a drugi je izrada projekta za potpuno novi objekat, a u pitanju je savremena zdravstvena ustanova, čime ćemo značajno proširiti spektar naših medicinskih usluga", objasnio je Radošević.

Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, naglasio je da Vlada RS i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS planiraju da u narednim godinama značajno ulože u banje RS, jer su banje potencijal RS, ali i šireg regiona.

"Ova manifestacija je dobra prilika da se svi oni koji sarađuju sa 'Banjom Vrućicom' okupe na jednom mjestu, te razmijene mišljenja i iskustva u radu. Nadam se da će se ovaj trend nastaviti uvođenjem i novih zdravstvenih procedura, ali i turističkih, a sve sa ciljem da održimo ekonomiju Republike Srpske", istakao je Bogdanić.

Zoran Paovica, kardiolog iz Opšte bolnice Trebinje, rekao je da veliki broj pacijenata iz Hercegovine upućuju na liječenje u ZTC "Banja Vrućica".

Miodrag Ostojić, akademik profesor doktor, naglasio je da banjsko liječenje pomaže u opštem smislu pacijentima.

Dragan Unčanin, predsjednik Udruženja kardiologa RS, rekao je da se kardiolozi rado odazivaju na manifestaciju "Dani 'Banje Vrućice'", gdje se prezentuju saznanja koja se prikupljaju u svijetu.

U sklopu ovog skupa održana su predavanja iz oblasti kardiologije, prevencije kardiovaskularnih bolesti i fizijatrije, koja su održali ljekari specijalisti iz Republike Srpske.

Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bila je kompanija "Hemofarm", a sponzori kompanije "Bayer", "Inpharm" i "Iskra medical" Slovenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije