Društvo

"Institucionalna podrška Bolnici 'Srbija' da se razvije u klinički centar"

"Institucionalna podrška Bolnici 'Srbija' da se razvije u klinički centar"
Foto: Ilustracija | "Institucionalna podrška Bolnici 'Srbija' da se razvije u klinički centar"

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će sve institucije u Srpskoj dati podršku novoizgrađenoj Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu da se zaista razvije u klinički centar.

Nakon posjete ovoj zdravstvenoj ustanovi i razgovora sa njenim rukovodstvom, Čubrilović je izrazio zadovoljstvo što je Bolnica "Srbija" završena i što se može reći da je urađeno sve što je planirano.

"Na menadžmentu bolnice je da unapređuje rad, kvalitet posla, obuku kadra", rekao je Čubrilović novinarima u Istočnom Sarajevu, te dodao da je bilo zadovoljstvo vidjeti sa kakvom opremom i i u kakvim uslovima zaposleni mogu da pruže usluge građanima ove regije.

On je izrazio očekivanje da će Bolnica "Srbija" uspostaviti saradnju ne samo sa drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, već i sa Sarajevom, a i sa zdravstenim institucijama u Evropi, tako što će sa njima razmjenjivati ljekare, specijaliste.

"Ljekari sa velikim naučnim dostignućima trebalo bi da borave u ovoj bolnici, kako bi obučili kadar u bolnici i predočili šta se sve može raditi u uslovima sa kojima raspolaže 'Srbija'", istakao je Čubrilović.

On je poželio da ginekološko odjeljenje i porodilište bolnice ima što više posla, te da građani Istočnog Sarajeva što manje posjećuju ovu ustanovu zbog, kako je rekao, teških potreba.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Srbije" Nebojša Šešlija zahvalio je institucijama Republike Srpske što prvi put nakon 20 godina stanovnici Istočnog Sarajeva imaju priliku da dobiju usluge u bolnici opšteg tipa sekundarnog nivoa na način na koji treba i kako je realno, a što do sada nije bilo moguće.

"Predsjednika Narodne skupštine smo upoznali o poslovima koji se odvijaju u bolnici. U narednih sedam dana posjetiće nas delegacija Kliničkog centra Banjaluka, kako bi u narednom periodu naše medicinsko osoblje bilo obučeno i usavršilo svoja znanja, a s ciljem pružanja najkvalitetnijih usluga stanovnicima Sarajevsko-romanijeske regije", istakao je Šešlija.

On je rekao da preseljenje u Bolnici "Srbija" teče po planu, te dodao da će rokovi biti ispoštovani.

"Zadnje pripreme za preseljenje hirurških odjeljenja su u toku i očekujemo da u narednom periodu krene u punom kapacitetu rad ovog odjeljenja u novom objektu", rekao je Šešlija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije